donderdag 28 mei 2009

Politie pakt H.A. op, rust keert terug in Beuningen

De politie in Beuningen heeft met de arrestatie afgelopen zondag van H.A. een einde gemaakt aan langdurige overlast in en rond het dorp. De dader terroriseerde vanuit haar kano andere recreanten op het Beuningse water en kon slechts met de grootste moeite worden ingerekend.
Een woordvoerder van de politie spreekt van een ‘grote vangst’: met het inrekenen van H.A. komt niet alleen een einde aan de kanoterreur die sinds vorig jaar de wateren van Beuningen beheerst. De dader bleek namelijk de langgezochte H.A. uit Beuningen die veel meer op haar kerfstok heeft. De telefoon bij het lokale politiebureau stond al tijden roodgloeiend vanwege de klachten over de overlast die de familie A. veroorzaakt. De politiewoordvoerder spreekt zelfs van “een lokale versie van de Tokkies. Zeg maar de A-tjes”. H.A. zelf bleek te regeren als een mater familias die ieder in haar omgeving het leven zuur maakte. Zij is een goede bekende van de politie, al kreeg die haar sinds de vorige arrestatie – twee jaar geleden – niet meer te pakken. “Zij verplaatst zich bij voorkeur op een scooter en is dan amper bij te houden”. H.A. bleek nog een waslijst aan uitstaande bekeuringen te hebben, onder andere voor te hard rijden en fout parkeren. Twee jaar geleden werd zij opgepakt tijdens een basketbalwedstrijd in een nabijgelegen stad. Daar had zij vanaf de tribune niet alleen opruiende taal gebezigd in de richting van de tegenpartij, maar ook de beveiliging fysiek bedreigd. “Niet iets wat je verwacht van een jeugdliteratuurspecialist,”concludeerde een politiewoordvoerder destijds. “In plaats van een voorbeeld te zijn voor de jeugd, bezigde zij de straattaal die we helaas maar al te goed kennen van de jeugd van tegenwoordig. En dat nota bene in het bijzijn van haar dochter, E.A.”. Met de arrestatie keert de rust in Beuningen weer terug. De arrestatie zelf ging overigens niet van een leien dakje: de waterpolitie moest er aan te pas komen om de wild tegenstribbelende H.A. te pakken te krijgen. Het leverde twee agenten een nat pak op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tuinsafari

Eindelijk begint het zomer te worden. Vandaag schijnt de zon en als ik in m’n tuin rondloop, hoor ik het gezoem van bijen en andere insecten...