zondag 26 juli 2009

Mokerfeest

Het is zo praktisch en voor de hand liggend, maar toch wordt het niet zo vaak gedaan: een klusfeest. Onze goede vriendin W. verhuist naar Amsterdam, waar ze samen met haar vriend J. een flat heeft gekocht.
Prima flatje op een mooie groene plek in Slotervaart. Maar ze willen er wel het een en ander aan veranderen. Zo moeten er verschillende niet-dragende muren uitgesloopt worden.
Met z'n tweeen is dat een gigaklus, maar W. en J. pakken het slim aan: per e-mail krijgen al hun vrienden een aanstekelijke uitnodiging voor een Mokerfeest.
Het wordt gepresenteerd in de vorm van een aantal creatieve workshops waarin je je lekker kunt uitleven. Voor materiaal, eten en drinken wordt gezorgd en het is zelfs mogelijk in te tekenen voor een heel weekend met theatervoorstelling en gratis overnachting.
Wij boeken last minute voor een zaterdag.

Met oude kleren en frisse moed rijden we op 25 juli naar Amsterdam. Als we laat in de morgen aankomen (verslapen), is het feest al in volle gang. Van ver zien we de container en de oranje buis waar het puin door gestort moet worden.
We hebben geluk: de workshop muur kapot beuken gaat juist van start!
Het gaat geweldig. In no time ligt het eerste muurtje aan puin en als we met z'n allen even flink aanpakken hebben we de brokken voor de lunch door de oranje buis afgevoerd. Gezeten op omgekeerde kratjes drinken we koffie en eten lekkere broodjes, koek en fruit.
De middag staat in het teken van behang scheuren en afstomen. In het begin komt het met forse repen van de muur, later wordt het lastiger: restjes pulken voor gevorderden.
Niets is zo verbroederend als samen stevig werken. Als in de vroege avond een deur wordt omgedoopt tot eettafel heeft de flat al een aardige metamorfose ondergaan. Het is een klein beetje onze flat geworden; vooral als J. schetst waar een opklapbaar logeerbed moet komen.

s' Avonds rijden we tevreden terug naar Beuningen. Binnenkort gaan we weer eens kijken naar ons flatje in Slotervaart.

1 opmerking:

  1. Wat een verrassing om te merken dat onze workshops de wijde wereld ingaan.
    Inmiddels zijn we al weer wat weken verder en hebben zich al heel wat aandeelhouders in onze ambiance gemeld. Rest misschien temelden dat er a.s. zaterdag nog plaats is voor het volgen van een "verkas-dag"!
    Groet W. en J.

    BeantwoordenVerwijderen

Rood fruit

Na twee weken fietsvakantie zetten we de fietsen weer in onze eigen schuur, laden de tassen af en maken koffie in onze eigen keuken. Tot z...