zaterdag 17 maart 2012

Actie, Opname


Omdat H. jarig is, gaan we met z’n tweeën uit eten. De jarige kiest voor Het Lemke, een restaurant in Nijmegen waar we wel eens meer heen gaan als we iets te vieren hebben.
Als we binnenkomen, zijn er nog geen andere gasten. Onze jassen worden aangenomen en een beleefde ober wijst ons de weg naar een tafeltje met zicht op de open keuken. Willen we al iets drinken?
‘Nog niet’, zegt H., ‘maar we willen straks een menu met een wijn-arrangement.’ De ober begint enthousiast te vertellen welke gerechten we dan kunnen verwachten. Dat klinkt zo goed dat we er meteen ja tegen zeggen. ‘O ja’, de weglopende ober draait zich nog even terug naar onze tafel, ‘er komen straks mensen van TV Gelderland om opnamen te maken. Hebben jullie er bezwaar tegen om eventueel in beeld te komen?’
We aarzelen even en zeggen dan dat het geen bezwaar is.

Terwijl wij van onze tempura-garnalen met sinaasappelsaus genieten, komen er meer mensen binnen. We zien de koks in een iets hogere versnelling schieten als het gezellig druk wordt. De televisiemensen komen pas als we aan het nagerecht toe zijn. Vlak naast ons maken ze close-up opnamen van borden eten waar nog even een toefje groen op gedrapeerd wordt voor ze naar een tafel gebracht worden. Na een tijdje lopen ze naar voren, waar een groot gezelschap zit te eten en als ze terugkomen, zie ik de camera even door het hele restaurant zwenken.
We zullen niet uitgebreid in beeld komen. Misschien helemaal niet. Daar zitten we ook niet echt op te wachten. Maar het was wel heel correct dat de ober van te voren vroeg of we bezwaar hadden tegen de opnames. We zeggen het tegen elkaar terwijl we een kop koffie van het huis drinken. Daar kunnen ze bij het VU Medisch Centrum nog wat van leren.
Voor alle zekerheid kijken we even rond of er niet meer gefilmd wordt. Dan nemen we onbespied allebei nog zo’n lekkere bonbon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Patsvrouw van het jaar

Op zoek naar iets anders kom ik boven in een boekenkast een oud dagboek tegen uit de tijd dat de kinderen 11 en  8 waren. Ik blader er een t...