zondag 24 maart 2019

Pornstar variaties

H. wilde een cocktailshaker voor zijn verjaardag. Ik ging op zoek via internet en vond cocktailshakers met prijzen variërend van  7 euro tot 151 euro (die laatste was dan wel een uitschieter).
Behalve in prijs verschillen ze ook in formaat, uitvoering en wat je er precies mee kunt. Voor de beginnende bartender wordt de cobbler shaker aanbevolen. Ik zocht en vond een behoorlijke cobbler shaker en op donderdag bestelde ik die, zodat ie vrijdag afgeleverd zou worden, of anders toch zeker wel op zaterdag, de verjaardag.

Vrijdagmorgen moest ik even weg en jawel, natuurlijk kwam juist toen de pakketbezorger aan de deur. Ik vond een briefje op de mat met de boodschap dat het pakje zaterdag opnieuw aangeboden zou worden. Mooi, dat was precies op tijd, en er zou zéker iemand thuis zijn. Maar wíe er zaterdag aan de deur kwam… geen pakketbezorger. En dat was jammer…

Mijn dochter E. had niet alleen samen met haar broer het eten verzorgd, ze had ook ingrediënten gekocht voor cocktails. Ook zonder shaker moest dat kunnen. Ze stalde de inkopen uit op de keukentafel: vanille wodka, limoenen, passievrucht-sap en passievruchten.
“We gaan pornstar martini’s maken” zei ze grijnzend. Wil je ijsblokjes uit de vriezer halen?

Onze keukenmachine bleek niet helemaal geschikt voor de klus, en E. was een beetje teleurgesteld over het resultaat, maar wij vonden de drankjes gewoon lekker. Maar toen maandag dan toch het pakketje met de cocktail shaker bezorgd werd, moesten we die natuurlijk gaan uitproberen.
Passievruchten hadden we niet meer en passievruchten-sap ook niet, maar we maakten gewoon op een doordeweekse maandag een pornstarvariatie met dubbeldrank.

De cobbler shaker is goedgekeurd en nu gaan we natuurlijk los.  Wat dacht je van een mrs. Miller, met verse munt, limoensap, suikersiroop en vlierbessen tonic? Of een bramble, met gin, suikersiroop, citroensap en bramenlikeur? Of daiquiri, met witte rum, suikersiroop en limoensap? En zo zijn er nog talloze mogelijkheden om te ontdekken. Leuk cadeautje heb ik H. toch gegeven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rood fruit

Na twee weken fietsvakantie zetten we de fietsen weer in onze eigen schuur, laden de tassen af en maken koffie in onze eigen keuken. Tot z...