zaterdag 28 mei 2022

Fotoboek

Ik loop met m’n telefoon door de tuin om foto’s te maken. Een close-up van een terras-tegel. En van net zo’n tegel, maar dan met een door mieren gemaakt zandpatroon erop. Een groot groen blad van heel dichtbij. Het tafelblad van donkergrijs leisteen.

Na een kwartiertje ga ik naar binnen om alle gemaakte foto’s op te slaan op mijn laptop. Saaie foto’s zijn het, maar ik ben er tevreden over en zet ze in het mapje ‘muurtjes en zo’. Al deze foto’s kunnen heel goed dienen als neutrale achtergrond bij het maken van een fotoboek.

Deze week zijn we bezig met een boek voor de oudere broer van H., die sinds kort is opgenomen op de gesloten afdeling in een verzorgingshuis. Thuis ging het niet meer met zijn alzheimer. H. heeft familiefoto’s verzameld om daar een herinneringsboek mee te maken. De laatste keer dat hij zijn broer bezocht, had die een paar pasfoto’s van zichzelf bij zich, waar hij steeds naar keek.

Samen bekijken we welke foto’s geschikt zijn om te gebruiken, in welke volgorde ze moeten, wat er bij komt te staan. We besluiten dat het beeld niet te druk moet zijn. Geen grapjes met overlappende foto’s of achtergronden waar van alles op te zien is. Om toch geen saaie, witte bladzijden te hebben, zoeken we dus naar achtergrondfoto’s met niets anders dan kleur en structuur.

De map ‘muurtjes en zo’ is aangevuld. Vanavond kunnen we verder met het familie-fotoboek voor broer B. Als het klaar is, gaan we het hem brengen. Hopelijk vindt hij het fijn om er af en toe in te bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rood fruit

Na twee weken fietsvakantie zetten we de fietsen weer in onze eigen schuur, laden de tassen af en maken koffie in onze eigen keuken. Tot z...