zaterdag 8 januari 2022

Badkamer make-over

Soms kijken we naar het tv-programma ‘Weer verliefd op je huis’. Het is best leuk om te zien hoe een interieur waar de bewoners niet tevreden over zijn, door stylisten helemaal wordt veranderd. En dan altijd zo dat diezelfde bewoners er helemaal blij van worden.

Maar als we ons dan voorstellen hoe ons eigen huis onder handen genomen zou worden, weten we dat we nooit of te nimmer aan zo’n programma mee zouden willen doen. Behalve dat je vooral spullen binnen zou krijgen van de sponsoren van het programma (overal worden bijvoorbeeld stalen deuren met glas ingezet) zijn we allebei erg van de duurzame spullen. Dingen die nog goed zijn, gooi je niet weg. Vandaar dat in ons huis niet elke paar jaar het hele interieur vernieuwd wordt.

Zo hebben we in grote lijnen nog steeds dezelfde badkamer als toen we hier kwamen wonen. Met gewone, vierkante witte tegeltjes aan de muur, met zo’n sierrandje op schouderhoogte wat volgens mij nergens meer ingezet wordt. Maar badkamers zijn altijd vochtig en af en toe moet er opgetreden worden tegen oprukkende schimmelplekken.

H. moppert al een tijdje over de steeds zwarter wordende voegen tussen de tegels en ik stel voor om hem dit weekend te helpen die randjes met schimmelwerend spul te bewerken. Het is een hele operatie. Op donderdag worden wanden en plafond door H. ingesprayed met verdund bleekmiddel (niet erg duurzaam, oké, maar dit doen we maar héél af en toe)’. Vrijdag gaan we gewapend met een dun kwastje de badkamer in en beginnen ieder aan een andere tegelwand.

Zorgvuldig schilderen we alle voegen over met het witte spul. Natuurlijk gaat mijn bakje een keer per ongeluk om en zitten mijn kleren onder de witte vlekken. We zijn de hele vrijdagmiddag bezig en zaterdag ook nog een paar uur. En al die tijd kan er niemand douchen, poetsen we tanden voor een tegelwand in plaats van een spiegel en staat alles wat normaal in de badkamer op plankjes staat op de grond in de gang.

Maar nu is het klaar. En ik zal niet zeggen dat ik weer verliefd op onze badkamer ben, maar het is er weer fris en schoon en zo kunnen we er voorlopig weer mee vooruit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nat

De eerste keer vond ik het nogal griezelig. Het gebeurde ’s morgens, op weg naar m’n werk. Ik naderde een rood verkeerslicht, remde af en ze...