zondag 23 januari 2022

Wandelen of fietsen

Ruim vijftien kilometer is de route die we wandelen. Met veel heuvels en dalen, dus dat telt extra. Iets over de helft houden we een pauze bij het pannenkoekenrestaurant. Vanwege corona (arme horeca) mogen ze niet echt open zijn, maar er is een loket waar je iets kunt bestellen en er staan een paar bankjes waar we kunnen zitten.

Met koffie voor H. en warme chocomel voor mij lopen we naar een van de banken. Even aarzelen we, want de bank is behoorlijk nat. H. gaat op de leuning zitten en ik maak aanstalten om eerst mijn jas uit te trekken en op de bank te leggen.

‘Je mag hem hiermee wel even droogmaken, dat hebben we zelf ook gedaan!’ klinkt het achter me. Twee mannen zitten iets verderop en de ene gooit me een shirt toe. Ik gebruik het dankbaar om het hout mee af te drogen en gooi het dan terug.
‘Lopen jullie ook een route?’ vragen ze. En dan vertellen ze dat ze aan het trainen zijn voor een wandelroute van 100 kilometer. In drie dagen dan wel.
‘Oh, in drie dagen,’ zegt H. ‘Dan is het wel te doen.’

Als we na de koffie en chocomel weer op pad zijn, vertel ik H. dat ik dat echt te veel zou vinden. Drie dagen achter elkaar meer dan 30 kilometer lopen.
‘Als je maar genoeg traint, went dat wel,’ vindt hij. Maar daar ga ik dus niet aan beginnen.
Lopend gebruik je meer spieren dan als je fietst. Het is ook beter voor je botten, als je osteoporose hebt, zoals ik. Maar ik vind fietsen fijner.
‘Eigenlijk ben ik te lui voor lange wandelingen,’ vertel ik H. terwijl we door de blubber een helling op ploeteren. Maar we maken deze wandeling toch maar af. Na drie uur en een kwartier zijn we terug op de parkeerplaats waar we vertrokken. En dan voel ik al m’n spieren.

’s Avonds bestuderen we de kaart van Nederland. Eind maart willen we een lang weekend naar Rotterdam. We gaan er op de fiets naartoe en nu gaan we kijken welke route we nemen en hoe lang we daarover doen. Misschien nemen we vanaf Schiedam de waterbus, dan kunnen we het in één dag doen, want van hier tot Schiedam is het ongeveer 100 kilometer.
Een stevig dagje fietsen, maar gelukkig hoeven we het niet te lopen. Want 100 km. lopen vind ik echt veel te veel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rood fruit

Na twee weken fietsvakantie zetten we de fietsen weer in onze eigen schuur, laden de tassen af en maken koffie in onze eigen keuken. Tot z...