vrijdag 26 maart 2021

Kleine dingen

Wat je vroeger in de kerk hoorde, krijg je nu voorgeschoteld op websites die zich bezighouden met mindfulness. ‘Wees dankbaar voor de kleine dingen.’ In tijden van corona is het in elk geval een mooie spreuk. En het grappige is, dat je het genieten van kleine dingen juist door die corona soms ineens in de schoot geworpen krijgt:

Een paar weken geleden fietste ik met H. een stuk langs de Maas. Onderweg kwamen we een café tegen dat natuurlijk officieel gesloten was, maar wel een loket had voor ‘coffee to go’. Naast het loket was een ruim terras waar wij - en op gepaste afstand meer fietsers en wandelaars – onze meeneemkoffie op konden drinken, die niet in een kartonnen beker zat, maar in een echt stenen kopje.

Of dit alles volgens de regels was weet ik eigenlijk niet, maar het voelde helemaal als ‘een terrasje pakken’, en toch helemaal veilig. Tegelijk doodgewoon en heel bijzonder. Iets kleins om geweldig van te genieten.

De boodschap van Rutte was ook deze week weer dat er niet veel meer kan en mag dan de afgelopen weken. Het enige lichtpuntje dat hij kon geven, was dat de avondklok van negen naar tien uur gaat. Mijn dochter is er blij mee. Het betekent net iets meer tijd om na het werk met een vriendin af te spreken.

Kleine dingen dus, die we zijn gaan waarderen. Alsof Covid ons heeft ondergedompeld in mindfulness.

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rood fruit

Na twee weken fietsvakantie zetten we de fietsen weer in onze eigen schuur, laden de tassen af en maken koffie in onze eigen keuken. Tot z...