zaterdag 7 januari 2017

Een weekendje Peru

We hebben allebei vrij deze vrijdag. H. had bedacht dat we wel een dagje naar Antwerpen konden gaan, maar op zo’n koude dag hebben we helemaal geen zin om door een stad te gaan rondstruinen. We kunnen natuurlijk ook Museum MAS in gaan om daar warm en droog Kunst te kijken, maar we kiezen ervoor om thuis te blijven en te beginnen aan een project dat al een tijdje wacht: een fotoalbum maken van onze Peru-vakantiefoto’s.

We doen het natuurlijk helemaal verkeerd: eerst een uur lang struinen tussen de hele verzameling foto’s, op zoek naar die ene die alles in zich heeft dat we in Peru vonden. Die moet op de omslag. Terwijl we zoeken, zeggen we tegen elkaar dat je dat beter als laatste kunt doen, maar intussen scrollen we door. Het is zo leuk om al die foto’s ruim twee maanden later weer te bekijken.

Terwijl het buiten vriest, lopen wij weer over zonnige pleinen in Arequipa, Puno en Cuzco en bekijken we weer de indrukwekkende Inca-bouwwerken en de strakblauwe luchten boven het berglandschap.
We vinden de ultieme foto voor de omslag en vervangen die vijf minuten later door een nog betere. We beginnen weer bij het begin om een chronologisch fotoverslag van drie weken vakantie te maken. Zoeken, kiezen, schuiven en herinneren. Zo zijn we de hele dag bezig en dan zijn we nog niet op de helft. Dit gaat een dik en duur vakantieboek worden.

Maar kijk, vrijdag hebben we ons al de benzine van een heen-en-weertje Antwerpen bespaard en twee museumkaartjes. En zaterdagmiddag gaan we weer een paar uurtjes aan de slag en wie weet zondag ook nog. Zo maken we er een lang weekend Peru van. En dat mag best een paar tientjes kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Brrrr

Omdat ik er van overtuigd was dat we vanmiddag bomen zouden planten, heb ik niet m’n allerwarmste fleece aangetrokken. Van vorig jaar weet i...