woensdag 11 juli 2018

Spul

“Wat zit er in jouw spullenbakje?”
“Nou, eens kijken,”
Kleng, prrrr, rinkel “Eh, paperclips, de oplader van m’n piano, een grote schroef, en – haha - wat is dit nou voor een gek ding?”
De voorlezers van audiotijdschrift Klinkklaar zijn op dreef. Tijdens het voorlezen rommelen ze met wat er in de studio voorhanden is, zodat het ‘doornemen van de spullenbakjes’ levensecht klinkt.


Het thema van Klinkklaar 7 is SPUL - en daar kun je veel kanten mee op. Van ontspullen tot het maken van geheimzinnig spul (waar je misschien wel onzichtbaar van wordt), van een reisje door je lichaam (wat voor spul zit daar allemaal in?) tot een rondleiding bij een afvalverwerkingsbedrijf.
Wist je dat chipszakken niet bij het plastic afval moeten omdat er een metaallaagje in verwerkt is, dat het te recyclen plastic vervuilt? En dat de drie kleuren glas in de glasbak écht wel gescheiden opgehaald worden, al lijkt het of ze bij elkaar gemikt worden in de ophaal-wagen? Dat en meer leerde ik terwijl ik de reportage monteerde die freelancer A. me mooi op tijd stuurde.


Elke vier weken een nieuw onderwerp om me in te verdiepen en een draaiboek voor 70 minuten mee te vullen. Het blijft leuk, want er komen altijd weer onverwachte invalshoeken tevoorschijn. Het volgende nummer gaat over ‘voelen’ en ik heb zo’n gevoel dat dat ook weer een heel leuke opname kan worden. 

3 opmerkingen:

 1. Dat van die chipszak is wel gek als ook melk-/sappakken met metaallaagjes en blikjes in de plastic-afvalzak mogen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat erom dat het bij de chipszakken niet meer uit elkaar gehaald kan worden. Bij de andere verpakkingen wel.

   Verwijderen
 2. Grappig toch binnenkort maar weer eens informeren of ik weer cd-tjes van Klinkklaar kan krijgen via passend lezen

  BeantwoordenVerwijderen

Puzzelen met stofjes

Een legpuzzel maken vind ik leuk (zie Jig saw ), maar dít is nog veel leuker: van kleine restlapjes stof puzzel ik patroondelen in elkaar vo...