zondag 25 september 2016

Voorbereidend wandelen

Hebben we hem nu zeven zondagen achter elkaar gelopen? Of acht. Ik ben de tel kwijtgeraakt. Maar vanmorgen was het voorlopig de laatste keer dat we de N70 liepen. Een Nederlandse boswandeling is natuurlijk niet te vergelijken met een dagtocht in het Andesgebergte, maar we gaan in elk geval op vakantie met een fatsoenlijke basisconditie.

“Aangezien de route een hoog sportief gehalte heeft, is de N70 uitgegroeid tot een veel gebruikt oefenparcours voor hardlopers en lange afstand wandelaars.” Staat op de website www.gelderseroutes.nl. Het is nog geen half uur (auto)rijden vanaf ons huis en dus een voor de hand liggende manier om onze wandelspieren op orde te brengen.
Op verschillende websites is ook te lezen dat de wandeling over de Boterberg, de Sterrenberg, de Duivelsberg en nog vijf andere ‘bergen’ voert en dat ie 16 kilometer lang is. Dat klinkt allemaal geweldig, behalve dat deze Gelderse bergen toch echt niet meer dan heuvels zijn en die zestien kilometer zijn ook nogal overdreven. We schatten de route zelf op hooguit 14 km.

Maar dat het een mooie wandeling is, klopt helemaal. En elke week is ie weer anders. Behalve dat je op verschillende punten kunt starten, ziet het er bij grijs, regenachtig weer totaal anders uit dan op een heldere, zonnige dag en in de loop van de weken zie je ook de kleur van de bomen veranderen en velden hoog, groen gras veranderen in droog hooi.

Ergens onderweg horen we onze telefoons pingelen dat we ons in Duitsland bevinden, want we komen vlak langs de grens. Na zo’n drie uur lopen op de zondagochtend ben ik altijd heel tevreden over die sportieve actie, die me inmiddels al lang geen spierpijn meer oplevert. En nu zijn we dan aan het echte werk toe. Nog een week en dan vertrekken we naar Peru. We hebben er zin in.

2 opmerkingen:

Puzzelen met stofjes

Een legpuzzel maken vind ik leuk (zie Jig saw ), maar dít is nog veel leuker: van kleine restlapjes stof puzzel ik patroondelen in elkaar vo...