zaterdag 30 april 2022

Lang weekend Rotterdam

Een stedentrip naar Rotterdam, was het plan. We hebben voor drie nachten een hotel geboekt en op vrijdag vertrekken we. Op de fiets. Omdat we de hele zaterdag en zondag in Rotterdam willen zijn, plannen we de fietstocht moedig in één dag. Dat is best ver, daarom smokkelen we het laatste stuk. We fietsen tot Papendrecht en daar stappen we met fiets en al op de waterbus.

Het is 115 kilometer fietsen naar Papendrecht, maar we hebben veel geluk. De stevige wind die er staat, waait precies de goede kant op. Het motortje op de fiets hebben we nauwelijks nodig, we waaien met een flinke vaart over de fietspaden.

Sinds kort ben ik overtuigd van het nut van een fietshelm, en die heb ik dan ook gekocht voordat we weg gingen. Ik was bang dat het lastig en vervelend zou zijn om zo’n ding op je hoofd te hebben, maar de helm is zó licht dat ik vergeet dat ik em op heb. H. vindt dat ie me best goed staat en dat geloof ik dan maar.

Zaterdag is een zonnige dag, perfect om door Rotterdam te wandelen, de markt over, door de markthallen, langs de haven … En zondag gaan we naar Het Depot. Eerder hebben we de enorme, spiegelende kom in aanbouw gezien en nu kunnen we erin. Ik vind het geweldig goed bedacht, dit gebouw dat de skyline van de stad weerspiegelt en zo zelf eigenlijk wegvalt. Van binnen zit het ook mooi in elkaar. Alles is transparant, wat ook helemaal de bedoeling is: laten zien hoe het er achter de schermen van een museum toegaat.

Later in de middag doen we nóg een museum: de Kunsthal. Daar is de tentoonstelling ‘Job, Joris en Marieke, a triple life’. J. J. en M. hebben een studio waar ze korte animatiefilms en videoclips maken. In de Kunsthal zie je niet alleen die filmpjes, maar ook hoe ze gemaakt zijn en waar de bizarre ideeën vandaan komen die de drie creatievelingen hebben. Grappig, met een soort morbide humor.

Maandag is het grijs, regenachtig weer en ineens een stuk kouder. We fietsen nog geen halve kilometer, naar het Centraal Station. Daar nemen we de trein terug naar Nijmegen. Nog even naar huis fietsen ... brrr, koud rotweer. Maar het is maar een klein stukje.  Beter dan dit hadden we weer en wind niet kunnen wensen voor dit weekend, toch!  

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk Hilly, geniet maar veel van dit soort weekenden! Hier even rust o de plaats, Freek is onverwacht in ziekenhuis opgenomen. Gaat nu de goede kant op hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Verkeersbord of niet, hij ragt gewoon door…

Alle inzittenden van de bus kijken gespannen door de ramen als de chauffeur voor de derde keer probeert langs de smalle oprit en onder de ro...