zondag 10 maart 2013

Dagje Amsterdam deel 2: Mövenpick hotel


Het regent nog steeds als we terug naar het station lopen. Langs het oude "Afrika" pakhuis, waar gewoon een nieuw gebouw omheen is neergezet, langs Nemo, het museum in de vorm van een schip, dat wel eens schoongemaakt mag worden, langs het hoge Mövenpick hotel. Daar worden we aangesproken door twee mensen die naar buiten komen. Enthousiast raden ze ons aan om het hotel binnen te gaan. Het is vandaag open torendag en je kunt daarbinnen een rondleiding krijgen op de hoogste verdieping. 
We kijken elkaar aan. Doen we dat? Ja, we doen het. 

We duwen de glazen deur open en doen de paraplu dicht. "Welkom", zegt een keurig geüniformeerde dame. "Het is open torendag. Er staat hier een heel welkomst comité voor jullie klaar." Verderop in de grote hal staan inderdaad nog drie uniformen. We zijn op dit moment de enige bezoekers. Iemand vraagt of ze onze mailadressen mag noteren en dan gaat een jonge man ons voor naar de lift. 
Hij stelt zich voor als Daniel, de manager van hotel Mövenpick. 
We zoeven naar de twintigste verdieping en daar laat hij ons vol trots twee gloednieuw ingerichte luxe kamers zien. Alsof we potentiële hotelgasten zijn vertelt hij over alle moderne snufjes in de inrichting. Een grootbeeldtelevisie met opnamemogelijkheid, minibar, geluiddichte tussendeur tussen slaap- en woongedeelte, extra grote badkamer. En het ontbijt is inbegrepen.

Het uitzicht over het IJ is magnifiek. Maar er komt nog meer. We klimmen twee trappen op en dan zijn we op de onbewoonde hoogste verdieping. Hier komen nooit hotelgasten, maar op de open torendag mogen we achter de schermen. In een lange, open ruimte met ramen ever de hele breedte wijst Daniël naar een bureau met een computer. "Het mooiste kantoor in Amsterdam." Hier worden allerlei onderhoudswerkzaamheden gedaan. We lopen de hele ruimte door en blijven staan bij het verste raam. "Kijk", zegt de manager, "straks op de dag van de kroning zitten wij echt in het centrum van het hele gebeuren."  Hij wijst waar het koninklijk paar langs zal komen. "We zijn helemaal volgeboekt en al dagen voor de kroningsdag moet iedereen gescreend worden die ook maar iets komt afleveren hier in het hotel!" Hij kijkt er duidelijk naar uit. 

Omdat we geïnteresseerd zijn, laat hij ook nog een paar vergaderzalen zien met vernuftige licht- en geluidsvoorzieningen. Dan brengt hij ons weer beneden. We schudden handen en hij wenst ons nog een prettige dag. In de ruime hal beneden zien we dat er nu meer bezoekers zijn. Fijn voor Daniël, maar wij vonden een privé rondleiding ook wel erg leuk. 
Als we naar de veerpont lopen, miezert het nog steeds. 
Een zonnetje was leuker geweest, maar verder was het een heel geslaagde dag met een onverwachte bonus hoog in het hotel.  moesten  we vaker doen, een dagje Amsterdam. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Puzzelen met stofjes

Een legpuzzel maken vind ik leuk (zie Jig saw ), maar dít is nog veel leuker: van kleine restlapjes stof puzzel ik patroondelen in elkaar vo...