vrijdag 28 juni 2013

Samen series kijken‘Zullen we er eentje doen?’
H. houdt de doos omhoog met seizoen 3 van Borgen. ‘Waren we aan deel vier of al aan deel vijf?’ We kruipen gezellig op de bank en gaan op in het politieke wespennest in Denemarken, waar Brigitte Nyborg  een nieuwe partij probeert op te richten. In seizoen 1 werd ze onverwacht minister-president en merkte ze hoeveel een politieke carrière van het gezinsleven vraagt. Na seizoen 2 stapte ze een tijdje uit de politiek en nu volgen we gespannen haar come-back met die nieuwe partij.

We zijn al een tijdje helemaal verslingerd aan de populaire, Deense series waar volgens de media iederéén dol op is. Eerst ontdekten we Borgen, en om af te kicken van seizoen 1 keken we naar The Killing. De thriller met de merkwaardige politierechercheur Sarah Lund was nog verslavender, met aan het eind van elke aflevering een  cliffhanger. Van het tweede seizoen keken we op een avond in een weekend drie delen achter elkaar. Daarna besloten we dat het toch leuker is om per avond één aflevering te kijken, al kost dat wat meer zelfdiscipline.
Als tussendoortje vonden we nog The Bridge, met een nog vreemdere politierechercheur, Saga Norén. Een jonge, blonde vrouw met zwaar autistische trekken. We gingen haar in de loop van de serie steeds sympathieker vinden.

Maar nu komt het eind in zicht. De drie seizoenen van The Killing hebben we verslonden. The Bridge was maar één seizoen, en met de derde Borgen zijn we nu halverwege, terwijl het bekend is dat er geen vervolg meer zal komen. Nog een paar afleveringen en dan is het gedaan.  En dan?
Dan gaan we op vakantie naar Kopenhagen. Kijken hoe Denemarken in het écht is. Er gebeuren vast niet van die spannende dingen als in de tv-series, maar dat vinden we helemaal niet erg. Naar moorden en vreemde politierechercheurs kijken we wel weer als we terug in Nederland zijn. Gewoon lekker knus op de bank voor de teevee..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Puzzelen met stofjes

Een legpuzzel maken vind ik leuk (zie Jig saw ), maar dít is nog veel leuker: van kleine restlapjes stof puzzel ik patroondelen in elkaar vo...