maandag 6 maart 2023

Luxe B&B met katten

Dochter E. is een lang weekend met vriendinnen naar Valencia en ze heeft ons gevraagd of we de katten wilden verzorgen. Zeker wilden we dat! Dus rijden we vrijdag naar Amsterdam, waar E. ons ontvangt met een echt Amsterdamse millennial-lunch: broodje met gepocheerd ei, avocado, feta en een beetje chilivlokken.

Om kwart voor twee komt vriendin S. en brengen we de twee dames naar Schiphol. Ze hebben zin in hun weekendje weg, en wij ook! Als we terugkomen en de auto geparkeerd hebben, is er al een groot deel van de middag om. We halen brood bij de Turkse bakker, belegjes bij de Turkse supermarkt en een soep-pakket bij Appie. Dan installeren we ons in onze luxe B&B, waar de katten ons opwachten.

Britse korthaar Louie in z'n hangmatje voor het raamBritse korthaar Jack op tafel

Er zijn uitgebreide instructies voor de twee Britse Korthaar katten. Behalve de brokjes die het voer-apparaat vier keer per dag uitstort, krijgen ze ’s morgens en ’s avonds blikvoer, zou het fijn zijn als er af en toe met ze gespeeld wordt en moet regelmatig de kattenbak uitgeschept worden. H. laat de zorg aan mij over en houdt het bij een beetje kroelen als een van de twee bij hem in de buurt komt.

Op zaterdag lopen we van Bos en Lommer naar de Hermitage. We kiezen een leuke omweg door het Erasmuspark en door de Haarlemmerstraat. In het museum is een tentoonstelling over Rembrandt en zijn tijdgenoten. We besluiten om de tijd te nemen voor dat ene onderwerp en het daarbij te houden. (Leve de museumjaarkaart, anders zouden we 32 euro moeten betalen) Er lopen best veel mensen rond. Ik vermoed dat er veel tweede-keus bezoekers bij zijn die te laat waren om een kaartje te krijgen voor Vermeer in het Rijksmuseum. Nou, dit is ook mooi!

Terug nemen we de tram. En ’s avonds gaan we naar het aan ’t IJ, waar het Nederlands Kamerkoor zingt. ‘Orpheus’. Een paar jaar geleden hebben we dit koor in Cuijk horen zingen en ik vond het prachtig. (zie ‘Zo kan een koor dus ook klinken') Deze uitvoering was heel anders, maar net zo afwisselend en verrassend. Terug in het huisje van E. moeten er nodig katten geknuffeld worden. En een bak uitgeschept. Niet te geloven wat een hoeveelheid kattenpoep die twee produceren!

En dan is het alweer zondag. Bezoekje aan de oudste broer van H., die in een verpleeghuis woont. We nemen hem mee uit lunchen. Aan het eind van de middag maken we schoon en pakken in om vroeg in de avond naar huis te rijden. Zondagavond heb ik koorrepetitie. Met m’n hoofd nog vol Nederlands Kamerkoor is het even wennen om ons eigen programma te zingen. Zo goed als dát koor zijn we niet, maar voor een amateurkoor kunnen we echt wel wat. Maar daar heb ik vorige week al over geschreven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Doe-lijstje

Ineens is het warm buiten. De achterdeur open, koffie op het terras. H. gaat na die koffie op stap voor een stevige oefenwandeling. Echt vee...