maandag 17 oktober 2016

Cusco

Net buiten de stad Cusco ligt het Incabouwwerk Sacsayhuaman. Je kunt er vanuit de stad makkelijk naartoe lopen, koopt een toegangskaartje voor 70 sol (of een combi kaart voor meerdere archeologische complexen) en klimt de grote stenen trappen op die je naar de hoger gelegen plaatsen brengen vanwaar je het hele complex kunt overzien.
 

We lopen een paar uur rond  in Sacsayhuaman. Dan dalen we alle trappen en schuine steegjes  weer af tot we op een van de centrale pleinen van Cusco zijn.  Daar horen we muziek. Er blijkt een processie gaande te zijn. Zeker twintig in het paars geklede mannen torsen een zwaar ornament mee over het plein.Achter het gevaarte lopen muzikanten die stemmige muziek spelen. Het is indrukwekkend om te zien hoe de mannen met het zweet op hun gezicht hun zware last tillen. Om de zoveel tijd worden ze afgewisseld door frisse mannen. Zo gaat het langzaam de stad door,  kerk in, kerk uit. Zwaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Artificiële Intelligentie

‘Vind je het leuk om nog één keer mee te werken aan een special?’ vraagt mijn collega A. Een paar keer per jaar maken we een audiospecial ov...